A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra, szeletekre vágjuk. Kissé megsózzuk, és az olajon mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zöldfűszereket leöblítjük. A halat megtisztítjuk, megmossuk, bőrét sűrűn beirdaljuk-bevagdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, hasába fektetünk 1-1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, a hagymát,...

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forró olíva olajban enyhén megpirítjuk. A halfiléket megforgatjuk a lisztben, majd a hagymát félrehúzva az olíva olajban mindkét felét két percig pirítva megsütjük. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a nagy darabokra vágott olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet....

A halat kifilézzük, minden filét 2-3 keskeny, hosszú csíkra vágunk. Enyhén sós, borral ízesített vízben pár percig pároljuk, majd lecsepegtetjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk, alaposan összekeverjük a vajjal és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és tarka borssal. A hús egyik végébe bambuszpálcát szúrunk, majd tetszőlegesen paradicsomot és/vagy...