2 nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartunk. A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a babot, ízesítjük pici sóval és borssal, és pár percig rotyogtatjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a sütőben lévő tányérokra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított...

Fazékban sertészsírt hevítünk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Tovább pirítjuk tisztított és kockára darabolt sárgarépával, fehérrépával, karalábéval, és zellerrel. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt lapockát, beáztatott fejtett babot, zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt feketeborssal fűszerezzük, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyem- és zeller...