Bouillabaisse
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab....
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab....
A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk....
Az oldalast megmossuk, 4 részre vágjuk, majd sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízben félpuhára főzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A krumplit megpucoljuk, hasábokra szeljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket félbevágjuk. A tálat kiemeljük a vízből, az aljára kenjük a...
A hús: sózzuk meg a húst és forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg. Aztán kissé borsozzuk, dörzsöljük be rozmaringgal, zúzott fokhagymával és egy kis olajjal, majd süssük 85°C-on 35 percig, amíg még véres, vagy félig átsütött. (maghőmérséklet 65-70 °C). A meggy: egy serpenyőben karamellizáljuk meg a...
A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra aprítjuk. Alaposan átöblítjük a kékkagylót és kivesszük azokat, amelyek már kinyíltak. Ezután süssük a zöldségeket egy nagyobb lábasban addig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Öntsük fel fehérborral, és adjuk hozzá a hal alaplevet. Adjuk hozzá az összes fűszert...
A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet...
Nagy lábasba tesszük a megmosott, kötözött húst, mellé dobjuk a salottát, a feldarabolt zellert, a babért, a borsot, a borókabogyót és a rozmaringot, felöntjük a borral és annyi alaplével, hogy a húst mindenhol ellepje. Lefedve hűtőben 1-2 napig pácoljuk, közben néha átforgatjuk benne. Sütés előtt...