A halat megmossuk, szárazra töröljük. Az úszószegélyt ollóval levágjuk, de rajta is maradhat. A hal fehér bőrét lehúzzuk (nem baj, ha rajta hagyjuk), barna bőrét a gerinc mindkét oldalán bevágjuk. A halhúst megcsepegtetjük a citrom levével. Állni hagyjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és...

A kenyeret megpirítjuk, lereszeljük. A vajat konyhai robotgéppel felhabosítjuk. A tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk. A vajat összedolgozzuk a morzsával, a tárkonnyal, a borral, a koktélrákkal, és sóval, borssal (csipetnyi chiliporral) ízesítjük. Az édesköményt megtisztítjuk, kettévágjuk, torzsáját eltávolítjuk, a leveleket csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk,...

  A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, hasonló kockákra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, összevágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit letépkedjük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a...

  A rombuszhalat megmossuk. Éles késsel bemetszünk a kopoltyúja alatt, és eltávolítjuk a belsőségeket. A zsebet kiöblítjük. Tovább vágva, mintha filét szeretnénk levágni róla, felnyitjuk a húsát. Megcsepegtetjük citromlével. Az úszókat ollóval levágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra-karikákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta...

  A halfilét megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és 4 darabra vágjuk. Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, majd meglocsoljuk citromlével, lefedjük, állni hagyjuk. A lencsét megmossuk, és a zöldséglevesben 5 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra, majd...