A cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk, beletesszük a finomra vágott shalottát, felöntjük ecettel, alaplével, és hozzáadjuk a 3 db narancs levét és 2 db reszelt héjat, a csillag ánizst és a szecsuáni borsot. Addig forraljuk, amíg kb. 4 dl- re redukálódik, a fűszereket eltávolítjuk. Vízben...

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

A halról papírtörlővel leitatjuk a vizet. Szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, borssal, citromlével megcsöpögtetjük, majd a lisztbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk kevés olajjal, a felszeletelt citromot mellé tesszük. 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk. A madársalátát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat,...

​Garnélás szendvics Vastag aljú serpenyőt felhevít​ünk, beletesszük a kiengedett, lecsepegtetett garnélát, és megcsorgatjuk az olívaolajjal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd alaposan átforgatjuk, hagyjuk a rákot kicsit pirulni. Végül megszórjuk a nagyon finomra aprított petrezselyemmel, beledobjuk a vajat, az egészet átforgatjuk, és enyhén sózzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A...