Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe. Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az...

Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...

A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....

A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A vízből...