A megmosott, leszárított fügét hosszában kétfelé vágjuk. A sonkát középen, szálirányban kettétépjük, belecsomagoljuk a gyümölcsöt, fogvájóval rögzítjük. Mindegyikre kevés citromlevet csöpögtetünk, majd mézzel meglocsoljuk. Rozmaringlevéllel díszítjük....

A kivit megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. 1/4-ét a szőlőlével együtt botmixerrel pépesítjük. Beleforgatjuk a maradék gyümölcskockát, az ízlés szerinti mennyiségű, apróra kockázott csilit, ízesítjük mézzel, citromlével. Sült húsok köreteként kínáljuk....

Az átszitált lisztben és porcukorban elmorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A tojást kihabosítjuk a...