A mártás hozzávalóit – a citromlé kivételével – felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óráig főzzük, ez idő alatt besűrűsödik és összeérnek az ízei....

Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...

Az egész csirkét sóval kívül-belül bedörzsöljük és a combját szorosan a testéhez kötjük, lezárva a belsejét. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 210 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rámorzsoljuk a kakukkfű leveleket. A salátákat félbevágjuk és serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Meglocsoljuk citromlével...

A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk. Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük,...

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...