1. variáció: vaníliás créme brülée Először kis ideig lassú tűzön forralja a tejszínt, a tejet, a magjától kikapart vanília rudat, és hagyja a keverék ízvilágát kicsit összeérni. Verje fel a cukrot és a tojássárgákat habosra, vízfürdő fölött. Apránként adja a tejszínes-tejes keveréket a cukros tojáshoz. Kevergesse folyamatosan a masszát, amíg ráfújással...

A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A  tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük. A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk...

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tojással és a tejföllel egyneművé gyúrjuk, folpakba csomagolva hűtőbe tesszük. A vajat összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a tejszínnel, hagyjuk langyosra hűlni. Közben az almát meghámozzuk, a...

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, és nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a likőrt, a joghurtot, a tejszínt, és néhány órára hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük. Ezután fagylaltgéppel kikevertetjük, tálalásig mélyhűtőben tároljuk. A mascarponét kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a porcukorral és a...

Az étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kakaót és a kávét is. Hozzáadjuk a langyosra hűlt csokoládét, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval, a tejszínt pedig magában kemény habbá verjük. Habverővel mindkettőt a csokoládés...

A tészta hozzávalóiból késes robotgéppel vagy kézzel rugalmas tésztát gyúrunk, folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle, és kibéleljük velük a zsiradékkal kikent kosárkaformákat. Villával mindet megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük (10-12...

Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben. Ezután készítsünk kis golyókat a masszából...