Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony metéltre vágjuk. A nyúlcombokat megmossuk és szárazra töröljük. Besózzuk, kevés fehérborsot őrlünk rá, majd lisztbe forgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a nyúlcombokat mindkét oldalán, 3-3 percig sütjük. Kivesszük és tányérra...

Az alaplébe morzsoljuk a sáfrányt, majd felmelegítjük. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az összeolvasztott vajon és olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, még néhány percig kevergetjük, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy sisteregve elpárologjon. Ráöntünk 2 merőkanálnyi alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta,...

A kétféle hagymát megtisztítjuk, külön-külön finomra aprítjuk. A mángoldot alaposan megtisztítjuk, a levélrészt csíkokra, a szárat apróra vágjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a lila hagymát, hozzáadjuk a rizst és a mángoldszárat, kevergetve pár percig pároljuk. Felöntjük  borral, megvárjuk, amíg elpárolog. Ráöntünk 2 merőkanálnyi forró alaplevet. Amikor azt...

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb...

A megtisztított gombákat egyforma méretűre vágjuk, sózzuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk. Egy vastag falú edényben evőkanálnyi vajat két evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított sonkahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük...

A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, rátesszük a rizst és átforrósítjuk. Felöntjük a bor felével és felforraljuk. Ezután váltakozva hozzáöntve az alaplevet és a bort, állandó keverés mellett készre főzzük. Legvégül hozzáadjuk a tintahaltintát és vajat. A kecsegefilét besózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a...

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forró olíva olajban enyhén megpirítjuk. A halfiléket megforgatjuk a lisztben, majd a hagymát félrehúzva az olíva olajban mindkét felét két percig pirítva megsütjük. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a nagy darabokra vágott olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet....

A halat kifilézzük, minden filét 2-3 keskeny, hosszú csíkra vágunk. Enyhén sós, borral ízesített vízben pár percig pároljuk, majd lecsepegtetjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk, alaposan összekeverjük a vajjal és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és tarka borssal. A hús egyik végébe bambuszpálcát szúrunk, majd tetszőlegesen paradicsomot és/vagy...

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és vajban üvegesre pároljuk. Lisztet szórunk rá, és további három percig pároljuk, majd felöntjük fehérborral folyamatos keverés mellett. Beleöntjük a hal alaplevet, és még főni hagyjuk öt percig. Beleöntjük a tejszínt, majd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Az egészet...