A kacsamellet készítsük elő, s ha szükséges, távolítsuk el róla a fennmaradt tokokat. A mel- let vágjuk formára, az esetlegesen lelógó bőrt is vágjuk le. Majd a bőrös felénél vágjuk be 4-5 helyen. Sütés előtt idővel vegyük ki az előkészített húst a hűtőből, és hagyjuk,...

Az étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kakaót és a kávét is. Hozzáadjuk a langyosra hűlt csokoládét, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval, a tejszínt pedig magában kemény habbá verjük. Habverővel mindkettőt a csokoládés...

A megmosott, leszárított fügét hosszában kétfelé vágjuk. A sonkát középen, szálirányban kettétépjük, belecsomagoljuk a gyümölcsöt, fogvájóval rögzítjük. Mindegyikre kevés citromlevet csöpögtetünk, majd mézzel meglocsoljuk. Rozmaringlevéllel díszítjük....