Kollekció

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb...

A megtisztított gombákat egyforma méretűre vágjuk, sózzuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk. Egy vastag falú edényben evőkanálnyi vajat két evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított sonkahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük...

A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és...

Az oldalast megmossuk, 4 részre vágjuk, majd sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízben félpuhára főzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A krumplit megpucoljuk, hasábokra szeljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket félbevágjuk. A tálat kiemeljük a vízből, az aljára kenjük a...

A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a pezsgővel felöntve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a keményítővel. 1-2 percnyi pirítás után...

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és 100 ml vizet. Krémes állagúra turmixoljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből félreteszünk egy fél maréknyit. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Egy wok serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit....

A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet...