A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és leöntjük kb. 1 dl vízzel. Belekeverjük a citrom lereszelt héját, és néhány órát állni hagyjuk. A zsemlét tejben áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A hússal együtt ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és a citromos-fokhagymás vízzel. Alaposan eldolgozzuk, és a vékonybélbe töltjük. Töltésnél...

A megtisztított hagymákat külön-külön felaprítjuk. Kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, amikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, rövid ideig még együtt pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A húst egymás után kétszer ledaráljuk, az ízesítőkkel összedolgozzuk.  Alaposan megtisztított, beáztatott bélbe töltjük, 15-20 cm-ként duplán megcsavarjuk, majd elvágjuk. Kissé...