Kollekció

A liszteket, a porcukrot, a fűszereket, a sót és a szódabikarbónát nagyobb tálba szitáljuk. A mézet a vajjal meglangyosítjuk, a tojást villával elkeverjük. A lisztet, a mézes vajat és a tojást alaposan összedolgozzuk. A tésztát folpakkal letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra....

A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....

Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...

Tegyük a gyömbérszeleteket és a cukrot egy long drinkes pohárba. Öntsük bele a teát és a gint, keverjük össze az uborkával és a citromhéjjal, majd tegyük bele a jégkockákat is. Javaslatunk: díszítsük édesgyökérrel....

A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk. Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük,...

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és 100 ml vizet. Krémes állagúra turmixoljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből félreteszünk egy fél maréknyit. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Egy wok serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit....

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sütőtök belső, magos részét eltávolítjuk. Kisebb szeletekre vágjuk, és a hosszában kettévágott sárgarépával, valamint a keresztben félbevágott fokhagymával együtt készre sütjük. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a sült tökhúst, a sárgarépát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével...

Az átszitált lisztben és porcukorban elmorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A tojást kihabosítjuk a...