Tejszínes-fűszeres epres desszert
Nagyon krémes, nagyon finom és nagyon gyors is....
Nagyon krémes, nagyon finom és nagyon gyors is....
Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a 1/2 cm-es szeletekre...
A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük. A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk...
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, és nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a likőrt, a joghurtot, a tejszínt, és néhány órára hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük. Ezután fagylaltgéppel kikevertetjük, tálalásig mélyhűtőben tároljuk. A mascarponét kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a porcukorral és a...