A halfilét megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és 4 darabra vágjuk. Meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, majd meglocsoljuk citromlével, lefedjük, állni hagyjuk. A lencsét megmossuk, és a zöldséglevesben 5 percig főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra, majd...

  A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, a húsát hosszában 4 vékony szeletre vágjuk. A szeleteket megsózzuk és pihentetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A paradicsomot a levével együtt felforraljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Tűzálló tálba öntjük. Serpenyőben felforrósítjuk az...