Nagy, 30-40 cm átmérőjű gyorsforralóban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne aranybarnára a fokhagymát. Rátesszük a rákokat, és amikor már szépen megpirultak hozzáadjuk a kagylókat, tintahalat és a babérlevelet is. Amikor a kagylók kinyíltak, felöntjük meleg alaplével, paradicsomkonzervvel, és beleszórjuk a felcsíkozott bazsalikomleveleket. Ízlés szerint sózzuk. 1 perc...

A paradicsomokat felezzük, vágott felükkel felfelé szilikon lapra tesszük, sózzuk, enyhén cukrozzuk. Rámorzsoljuk a kakukkfűvet, kevés olívaolajat csepegtetünk rá. 120°C-os sütőben 1-2 órán át szárítjuk. A kenyeret kiszúrjuk, jól megkenjük olívával és 180°C-os sütőben, tepsin, megpirítjuk. A kecskesajtot átkeverjük, és kb. 2mm vastagon a pirítósokra kenjük. A tonhalat...

Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

Kés segítségével vágd le a homár farkát középen. Hasonlóan járj el a fejjel is: középen vágd ketté. Óvatosan válaszd le a húst a két fél páncélról. Csavard meg a homár karmait. A legnagyobb karomdarabot helyezd a végéhez, és kissé törd meg a késsel. Távolítsd...

Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...

ELKÉSZÍTÉS: Vizet forralunk a tésztafőzéshez, megsózzuk, és a spagettit „al dente”, azaz roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A kagylókat szűrőbe tesszük, folyó vízzel lemossuk, és lábasba tesszük. Hozzáöntünk 1 merőkanál tésztafőző vizet, a bort, lefedjük, és erős tűzön addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak (kb. 5-10...

ELKÉSZÍTÉS: A kagylókat folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, kefével megdörzsöljük, közben eltávolítjuk a szakállkáit. A nyílt kagylókat eldobjuk, ezeket nem szabad elfogyasztani. Kevés vizet (kb. 2,5 dl) forralunk, és a kagylókat fedő alatt kb. 6-8 percig főzzük. Az edényt közben többször megrázzuk, majd a kagylókat...