Karácsonyi menü – Hidegtál tenger gyümölcseiből
Az élő homárokat forrásban lévő vízbe dobjuk 8 percre, majd jeges vízbe téve visszahűtjük, hogy megszakadjon a főzési folyamat....
Az élő homárokat forrásban lévő vízbe dobjuk 8 percre, majd jeges vízbe téve visszahűtjük, hogy megszakadjon a főzési folyamat....
Kés segítségével vágd le a homár farkát középen. Hasonlóan járj el a fejjel is: középen vágd ketté. Óvatosan válaszd le a húst a két fél páncélról. Csavard meg a homár karmait. A legnagyobb karomdarabot helyezd a végéhez, és kissé törd meg a késsel. Távolítsd...
ELKÉSZÍTÉS: A főzőléhez a répát és a hagymát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük. A citromot alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 5 liter vizet egy nagy edényben, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket, és 30 percig főzzük. Közben a mártáshoz a tojássárgájákat a konyakkal, a...
ELKÉSZÍTÉS: A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2...
ELKÉSZÍTÉS: A polipot megmossuk. Nagy lábosban bő vizet forralunk a babérlevéllel, és alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal. A polipoknak először a csápjait mártjuk a vízbe, amíg felgöndörödnek, addig megtartjuk. Majd beletesszük teljesen a vízbe, és 30 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A paradicsomot meghámozzuk, húsát...