A cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk, beletesszük a finomra vágott shalottát, felöntjük ecettel, alaplével, és hozzáadjuk a 3 db narancs levét és 2 db reszelt héjat, a csillag ánizst és a szecsuáni borsot. Addig forraljuk, amíg kb. 4 dl- re redukálódik, a fűszereket eltávolítjuk. Vízben...

A kacsamellet készítsük elő, s ha szükséges, távolítsuk el róla a fennmaradt tokokat. A mel- let vágjuk formára, az esetlegesen lelógó bőrt is vágjuk le. Majd a bőrös felénél vágjuk be 4-5 helyen. Sütés előtt idővel vegyük ki az előkészített húst a hűtőből, és hagyjuk,...

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, a hasüreget mézeskalács fűszerkeverékkel is. A narancsot felkarikázzuk, a szeletekbe néhány szem szegfűszeget szúrunk, végül a hasüregbe dugjuk a megpucolt fokhagymával együtt. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, aláöntjük a borral és...