Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

  ELKÉSZÍTÉS: A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2...

  ELKÉSZÍTÉS: A mazsolát megmossuk, vízbe áztatjuk. A zellert megtisztítjuk, felaprítjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, kevergetve megkapatjuk rajta a zellert, 2 gerezd fokhagymát, a bazsalikomot. Hozzáöntjük a paradicsomot, kissé szétnyomkodjuk. Kevergetve, lassú tűzön...

ELKÉSZÍTÉS: A kagylókat folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, kefével megdörzsöljük, közben eltávolítjuk a szakállkáit. A nyílt kagylókat eldobjuk, ezeket nem szabad elfogyasztani. Kevés vizet (kb. 2,5 dl) forralunk, és a kagylókat fedő alatt kb. 6-8 percig főzzük. Az edényt közben többször megrázzuk, majd a kagylókat...

ELKÉSZÍTÉS: A főzőléhez a répát és a hagymát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük. A citromot alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 5 liter vizet egy nagy edényben, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket, és 30 percig főzzük. Közben a mártáshoz a tojássárgájákat a konyakkal, a...