A paradicsomokat felezzük, vágott felükkel felfelé szilikon lapra tesszük, sózzuk, enyhén cukrozzuk. Rámorzsoljuk a kakukkfűvet, kevés olívaolajat csepegtetünk rá. 120°C-os sütőben 1-2 órán át szárítjuk. A kenyeret kiszúrjuk, jól megkenjük olívával és 180°C-os sütőben, tepsin, megpirítjuk. A kecskesajtot átkeverjük, és kb. 2mm vastagon a pirítósokra kenjük. A tonhalat...

Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe. Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az...

A dinnyét kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, a héját eltávolítjuk. Néhány darab dinnyehúst félreteszünk a tálaláshoz, a többit a fehérborral és a merlot-val turmixgépben pépesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. Alaposan lehűtjük. Tálalás előtt a sonkát kevés olivaolajon ropogósra sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, és kisebb...

Az egész csirkét sóval kívül-belül bedörzsöljük és a combját szorosan a testéhez kötjük, lezárva a belsejét. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 210 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rámorzsoljuk a kakukkfű leveleket. A salátákat félbevágjuk és serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Meglocsoljuk citromlével...

A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és...

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...