Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert. Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk. Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az...

A bélszínt lehártyázzuk, fejét leválasztjuk, borsozzuk, majd száraz, forró serpenyőben körbe pirítjuk. Ezt követően 160°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Sütés után 5 percig pihentetjük, majd daraboljuk és majd csak tálaláskor szórjuk meg sópehellyel. Amíg a hús pihen, a vajas tésztalapokból sütőformában kosárkákat sütünk. ...

A báránycsülköket mély tálba tesszük, mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfűvet, összevágott rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet öntünk alá, az edényt lefedjük és 120°C-os sütőben kb.2 órát pároljuk. Amikor a csontról leválik már a hús, kivesszük a párolóléből és 180°C-os sütőben megpirítjuk....

Blini elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a tojás fehérjét és külön a sárgáját habbá verjük. Habüstben óvatos mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat. 1 órán át kelesztjük, majd kevés olajon közepesen forró serpenyőben 5-8cm-es korongokat sütünk, mindkét oldalán megsütve. Snidlinges tejföl elkészítés: A snidlinget és a petrezselymet...

A lime héját lereszeljük, majd megszórjuk vele és édeskömény magokkal a hússzeleteket. Forró serpenyőben, kevés olajon körbe sütjük. A vaj felén megpároljuk a feldarabolt édesköményt és shalott hagymákat. Felöntjük ánizslikőrrel és pár deciliter vízzel, sózzuk. 30 percig lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük és megtartjuk...

A kagylóhúsokról letörölgetjük a nedvességet és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor sózzuk. A shalottákat finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük az 2*2cm-esre vágott mangó kockákat, apró kockára vágott chilit, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon sűrű...

A sertéshúst a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a megmosott rizst, kevés törött borsot, pirospaprikát, sót és az egészet összedolgozzuk. Az elkészített tölteléket savanyúkáposzta-levélbe csavarjuk és a füstölt kolbásszal, valamint a füstölt hússal rétegezve a káposzta közé tesszük. Közéteszünk pár darab babérlevelet...

Szarvasgerinc elkészítés: A szarvasgerincet lehártyázzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben körbe pirítjuk, majd 120°C-os sütőben sütjük. Maghőmérővel figyeljük, hogy a megfelelő szintig süssük. 54°C-on közepesen sütve az ajánlott. Sütés után meleg helyen pihentetjük, sózzuk, borsozzuk. Pisztácia kruszta elkészítés: Álló mixerben jól összeaprítjuk a hozzávalókat. Tálalás előtt a húst beleforgatjuk. Gesztenyés zeller...

Az élesztőt a vízben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi összetevővel lágy tésztává gyúrjuk. Kelesztjük 2 órát, majd átgyúrjuk. 1.5 óra további kelesztés után ismét átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük. 30 perc pihentetés után 160°C-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. ...

Elkészítés: A panettoniból vágott cikkeket egy kis vajon, serpenyőben megpirítjuk. A mascarponét kikeverjük a narancs reszelt héjjával, és a narancs lekvárral. Ízlés szerint tovább édesíthetjük. Kihabosítjuk, majd tálalásig hűtőben tartjuk. A bazsalikom leveleket finomra aprítjuk, majd elkeverjük apróra tört pekán dióval és a kristálycukorral. Óvatosan...