A lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomot apróra kockázzuk, a sárgarépát vékony hasábokra, a pórét vékonyra szeljük, a brokkolit kis rózsáira szedjük. A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, az aprított csilit,...

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és 100 ml vizet. Krémes állagúra turmixoljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből félreteszünk egy fél maréknyit. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Egy wok serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit....

Távolítsuk el az ínakat a tonhalról, majd vágjuk körülbelül 3 cm átmérőjű szeletekre. Őröljük meg mozsárban a fűszerkeveréket. Vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszernövényeket. Ízesítsük a tonhalat sóval és borssal, majd forgassuk bele a fűszerkeverékbe. 5. Szórjunk rá némi curryt és citromhéjat. Kevés olajon pirítsuk meg a halszeleteket. Forgassuk...

A kukoricát és a babot leszűrjük, a megtisztított hagymát és paprikát kockákra vágjuk. A korianderzöldből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk. A lime levét elkeverjük a sóval és az olívaolajjal. A hozzávalókat az öntettel összeforgatjuk, és a salátát a félretett korianderzölddel, valamint lime-cikkekkel díszítve azonnal...