A libamájat 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben oldalanként kb. 30 másodperc alatt kérget sütünk, majd 50-60°C-os sütőben 5-10 percig pihentetjük. A kalácsszeleteket serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. 100 g cukorból és vízből szirupot főzünk. 50 g kakukkfüvet finomra vágunk és a 50-60°C-ra hűlt cukorszirupba keverünk. Nagyobb mennyiség készítése...

A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb cikkelyekre/darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, karamellizáljuk rajta a cukrot és a mézet. Hozzáforgatjuk a körtét, 1-2 perc alatt roppanósan puhára pároljuk. A kekszeket tányérra sorakoztatjuk, mindre falatnyi sajtot és körtét helyezünk. Mungóbabcsírával díszítve tálaljuk....

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, a hasüreget mézeskalács fűszerkeverékkel is. A narancsot felkarikázzuk, a szeletekbe néhány szem szegfűszeget szúrunk, végül a hasüregbe dugjuk a megpucolt fokhagymával együtt. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, aláöntjük a borral és...