Kollekció

A halat megmossuk, szárazra töröljük. Az úszószegélyt ollóval levágjuk, de rajta is maradhat. A hal fehér bőrét lehúzzuk (nem baj, ha rajta hagyjuk), barna bőrét a gerinc mindkét oldalán bevágjuk. A halhúst megcsepegtetjük a citrom levével. Állni hagyjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és...

A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....

A megmosott, lecsepegtetett fűszernövényeket apróra vágjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, a mandulával, a citromhéjjal, a fokhagymával és kevés olívaolajjal. A halszeleteket meghintjük sóval és borssal, majd kevés olívaolajon, forró serpenyőben, oldalanként 1/2-1/2 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet befedjük az olajos, zöldfűszeres  keverékkel (keveset félreteszünk...