A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...

Jól gyúrjuk össze a tésztához szükséges hozzávalókat. Tekerjük műanyag fóliába, és hagyjuk állni 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a ricottát a finomra reszelt parmezánnal (tegyünk félre egy teli evőkanálnyit belőle), fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi citromhéjat és egy kis citromlevet. Vágjuk fel a lazacot...

Mindenekelőtt alaposan mosd át a libát kívül- és belül egyaránt, majd törölgesd át konyhai törlőkendővel. Ezután először a tölteléket kell elkészítened: ehhez hámozd meg a hagymákat, negyedeld fel az almákat, és távolítsd el a csutkájukat. Ezek után kockázd fel őket. Keverd össze a fentieket a dióval, a...

A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra aprítjuk. Alaposan átöblítjük a kékkagylót és kivesszük azokat, amelyek már kinyíltak. Ezután süssük a zöldségeket egy nagyobb lábasban addig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Öntsük fel fehérborral, és adjuk hozzá a hal alaplevet. Adjuk hozzá az összes fűszert...