Karácsonyi menü – Tapastál
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs...
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs...
A vajból 25 dkg-ot lassan elkezdünk melegíteni, figyelve rá nehogy megégjen....
BÁRÁNYBORDA Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium)...
A szalonnát hasábokra vágjuk, kipirítjuk, félretesszük....
A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig....
A báránycsülköt bedörzsöljük sóval, majd szőlőmag olajon körbepirítjuk, kiszedjük a lábosból és félretesszük....
A hagymából, fokhagymából, paprikából és paradicsomból sertészsíron pörköltalapot készítünk....