A parmezános kosárkákhoz: Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a...

A töltelékhez vágja durvára a diót és kissé pirítsa meg egy száraz sepenyőben. Vágja kockára a hagymákat és párolja őket üvegesre egy kevés vajon. Öntse nyakon a tejjel a hagymát és forralja fel. Vágja kockákra a szikkadt kenyeret és adja hozzá a tejes-hagymás keveréhez, majd húzza le a...

A kacsamellet készítsük elő, s ha szükséges, távolítsuk el róla a fennmaradt tokokat. A mel- let vágjuk formára, az esetlegesen lelógó bőrt is vágjuk le. Majd a bőrös felénél vágjuk be 4-5 helyen. Sütés előtt idővel vegyük ki az előkészített húst a hűtőből, és hagyjuk,...

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...

A húst és a szalonnát a kétféle hagymával együtt húsdarálón kétszer ledaráljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, és alaposan összedolgozzuk. 6 részre osztjuk, és húspogácsákat formázunk belőle. Mindet olajjal vékonyan kent tálcára rakjuk, a tetejüket is olajozzuk, sütőpapírral fedjük, majd folpakba csomagolva 1 órára fagyasztóba...