1. variáció: vaníliás créme brülée Először kis ideig lassú tűzön forralja a tejszínt, a tejet, a magjától kikapart vanília rudat, és hagyja a keverék ízvilágát kicsit összeérni. Verje fel a cukrot és a tojássárgákat habosra, vízfürdő fölött. Apránként adja a tejszínes-tejes keveréket a cukros tojáshoz. Kevergesse folyamatosan a masszát, amíg ráfújással...

Tegyük a gyömbérszeleteket és a cukrot egy long drinkes pohárba. Öntsük bele a teát és a gint, keverjük össze az uborkával és a citromhéjjal, majd tegyük bele a jégkockákat is. Javaslatunk: díszítsük édesgyökérrel....

Az étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kakaót és a kávét is. Hozzáadjuk a langyosra hűlt csokoládét, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval, a tejszínt pedig magában kemény habbá verjük. Habverővel mindkettőt a csokoládés...

Az átszitált lisztben és porcukorban elmorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A tojást kihabosítjuk a...