A cukrot egy kis lábasban karamellizáljuk, beletesszük a finomra vágott shalottát, felöntjük ecettel, alaplével, és hozzáadjuk a 3 db narancs levét és 2 db reszelt héjat, a csillag ánizst és a szecsuáni borsot. Addig forraljuk, amíg kb. 4 dl- re redukálódik, a fűszereket eltávolítjuk. Vízben...

A bort egy edénybe öntjük, és beletesszük a narancsszeleteket. A szagos mügét csomóba kötjük, és fejjel lefelé az edénybe függesztjük. Figyeljünk arra, hogy a szárának a vége ne lógjon bele az italba, mivel keserű anyagok oldódhatnak ki belőle. Ezután fél órát állni hagyjuk. Fél óra...

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, a hasüreget mézeskalács fűszerkeverékkel is. A narancsot felkarikázzuk, a szeletekbe néhány szem szegfűszeget szúrunk, végül a hasüregbe dugjuk a megpucolt fokhagymával együtt. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, aláöntjük a borral és...