Kecskesajttal töltött aszalt paradicsom
Finom falatkák az esti beszélgetésekhez....
Finom falatkák az esti beszélgetésekhez....
Különleges bundás csirkecsíkok a legfinomabb édes-savanyú mártással....
Egy igazán különleges édesség a hétköznapokra!...
2 nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartunk. A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a babot, ízesítjük pici sóval és borssal, és pár percig rotyogtatjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a sütőben lévő tányérokra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított...
A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, rátesszük a rizst és átforrósítjuk. Felöntjük a bor felével és felforraljuk. Ezután váltakozva hozzáöntve az alaplevet és a bort, állandó keverés mellett készre főzzük. Legvégül hozzáadjuk a tintahaltintát és vajat. A kecsegefilét besózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a...
Csak néhány milliméter vastag, mégis a húsételek szupersztárja a rántott hús. Nemcsak azért kedveljük, mert nincs benne csont és gyorsan elkészül, hanem mert úgy süthetjük meg, ahogy az ízlésünk és a nemzeti konyhánk megkívánja. Vágjuk fel a borjút azonos méretű szeletekre. Tegyük őket két műanyag fólialap...
A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....
A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A vízből...
Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...
A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk. Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük,...