A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forró olíva olajban enyhén megpirítjuk. A halfiléket megforgatjuk a lisztben, majd a hagymát félrehúzva az olíva olajban mindkét felét két percig pirítva megsütjük. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a nagy darabokra vágott olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet....

A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk. Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük,...