Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...

 BÁRÁNYBORDA Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium)...

Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, ​a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal,​ ​majd​ ​sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk​​, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a​ ​1/2 cm-es szeletekre...

A kétféle hagymát megtisztítjuk, külön-külön finomra aprítjuk. A mángoldot alaposan megtisztítjuk, a levélrészt csíkokra, a szárat apróra vágjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a lila hagymát, hozzáadjuk a rizst és a mángoldszárat, kevergetve pár percig pároljuk. Felöntjük  borral, megvárjuk, amíg elpárolog. Ráöntünk 2 merőkanálnyi forró alaplevet. Amikor azt...