Karácsonyi menü – Hidegtál tenger gyümölcseiből
Az élő homárokat forrásban lévő vízbe dobjuk 8 percre, majd jeges vízbe téve visszahűtjük, hogy megszakadjon a főzési folyamat....
Az élő homárokat forrásban lévő vízbe dobjuk 8 percre, majd jeges vízbe téve visszahűtjük, hogy megszakadjon a főzési folyamat....
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs...
Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton. Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és...
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab....
Finom, omlós fogás a hétvégére mely az egész család kedvence lehet!...
Készítse el ön is az ízletes és egészséges lazacpisztrángot otthonában!...
A húst a bordacsontok mellett felszeleteljük....
BÁRÁNYBORDA Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium)...
Az alaplébe morzsoljuk a sáfrányt, majd felmelegítjük. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az összeolvasztott vajon és olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, még néhány percig kevergetjük, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy sisteregve elpárologjon. Ráöntünk 2 merőkanálnyi alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta,...
Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a 1/2 cm-es szeletekre...