A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, hasonló kockákra daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, összevágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit letépkedjük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a...

  A halfiléket leöblítjük, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és szorosan egymás mellé, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, kissé összevagdaljuk, és a halra szórjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, és ezt is a halra tesszük. Az olajat elkeverjük a citromlével, és a halra locsoljuk. Lefedjük,...

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és vajban üvegesre pároljuk. Lisztet szórunk rá, és további három percig pároljuk, majd felöntjük fehérborral folyamatos keverés mellett. Beleöntjük a hal alaplevet, és még főni hagyjuk öt percig. Beleöntjük a tejszínt, majd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Az egészet...