Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

  ELKÉSZÍTÉS: A mazsolát megmossuk, vízbe áztatjuk. A zellert megtisztítjuk, felaprítjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, kevergetve megkapatjuk rajta a zellert, 2 gerezd fokhagymát, a bazsalikomot. Hozzáöntjük a paradicsomot, kissé szétnyomkodjuk. Kevergetve, lassú tűzön...

  ELKÉSZÍTÉS: A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2...

ELKÉSZÍTÉS: A polipot megmossuk. Nagy lábosban bő vizet forralunk a babérlevéllel, és alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal. A polipoknak először a csápjait mártjuk a vízbe, amíg felgöndörödnek, addig megtartjuk. Majd beletesszük teljesen a vízbe, és 30 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A paradicsomot meghámozzuk, húsát...

Felnyitjuk az osztrigát, lefejtjük és megtisztítjuk a húsát, a felesleges részeket levágjuk. A tojást a sóval elhabarjuk. A tengeri sót tepsibe terítjük, rásorakoztatjuk az osztrigahéjakat. Elosztjuk bennük az osztrigahúst, tojást kanalazunk a tetejére. Megszórjuk parmezánnal, és meglocsoljuk vajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 perc alatt...