Karácsonyi menü – Tapastál
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs...
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs...
Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...
ELKÉSZÍTÉS: A mazsolát megmossuk, vízbe áztatjuk. A zellert megtisztítjuk, felaprítjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, kevergetve megkapatjuk rajta a zellert, 2 gerezd fokhagymát, a bazsalikomot. Hozzáöntjük a paradicsomot, kissé szétnyomkodjuk. Kevergetve, lassú tűzön...
ELKÉSZÍTÉS: A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2...
ELKÉSZÍTÉS: A polipot megmossuk. Nagy lábosban bő vizet forralunk a babérlevéllel, és alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal. A polipoknak először a csápjait mártjuk a vízbe, amíg felgöndörödnek, addig megtartjuk. Majd beletesszük teljesen a vízbe, és 30 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A paradicsomot meghámozzuk, húsát...
Felnyitjuk az osztrigát, lefejtjük és megtisztítjuk a húsát, a felesleges részeket levágjuk. A tojást a sóval elhabarjuk. A tengeri sót tepsibe terítjük, rásorakoztatjuk az osztrigahéjakat. Elosztjuk bennük az osztrigahúst, tojást kanalazunk a tetejére. Megszórjuk parmezánnal, és meglocsoljuk vajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 perc alatt...