A báránybordákról levágjuk a felesleges faggyús, inas részeket, lepirítjuk egy kislábasban és a kevés lével 1-2 órát főzzük alaplének. A bordákat sózzuk, borsozzuk, egészben, forró serpenyőben jól körbepirítjuk, a csontos részen kicsit hosszabb ideig. 160°C-os sütőben ízlés szerint 10-20 percig sütjük, 4-5 percig pihentetjük. Saját kisült zsiradékjával átlocsolgatjuk, majd a...

Reszelje le, majd csavarja ki a nyers burgonya levét, a főtt burgonyát pedig törje át. Keverje össze a nyers és főtt burgonyát, adja hozzá a tojást és a tejszínt. Keverje hozzá a zöldségeket és a fűszernövényeket. Alaposan keverje össze a hozzávalókat, ízesítse sóval, borrsal, szerecsendióval. Öntse a masszát kis...

A parmezános kosárkákhoz: Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a...

A töltelékhez vágja durvára a diót és kissé pirítsa meg egy száraz sepenyőben. Vágja kockára a hagymákat és párolja őket üvegesre egy kevés vajon. Öntse nyakon a tejjel a hagymát és forralja fel. Vágja kockákra a szikkadt kenyeret és adja hozzá a tejes-hagymás keveréhez, majd húzza le a...

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb...

A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....