A rákokat megpucoljuk, héjukat kevés olajon, kislábasban megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 percig forraljuk, leszűrjük, és a levet megőrizzük későbbi felhasználásra. Fazékban, kevés vajon megpirítjuk a garnéla farkakat, kiszedjük, és tálalásig félre tesszük. Ugyanabban a fazékban, még hozzáadott vajban megpároljuk a feldarabolt pórét, szár...

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

Pirítsa meg a marhahúst, enyhén sózza-borsozza, majd süsse a sütőben kb. 12 percen át 120 °C fokon. Az óriás rákokat is pírítsa meg egy serpenyőben, és enyhén sózza meg őket. Szaggasson vagy vágjon ki körszeleteket a toast kenyérből és enyhén pirítsa meg őket a sütőben, vagy...

Jól gyúrjuk össze a tésztához szükséges hozzávalókat. Tekerjük műanyag fóliába, és hagyjuk állni 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a ricottát a finomra reszelt parmezánnal (tegyünk félre egy teli evőkanálnyit belőle), fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi citromhéjat és egy kis citromlevet. Vágjuk fel a lazacot...