Kollekció

Reszelje le, majd csavarja ki a nyers burgonya levét, a főtt burgonyát pedig törje át. Keverje össze a nyers és főtt burgonyát, adja hozzá a tojást és a tejszínt. Keverje hozzá a zöldségeket és a fűszernövényeket. Alaposan keverje össze a hozzávalókat, ízesítse sóval, borrsal, szerecsendióval. Öntse a masszát kis...

A meghámozott burgonyákat sós vízben főzze puhára. Öntse le a főzővizet, és hagyja a gőzben szárazra hűlni, majd pürésítse finomra. Válassza ketté a tojásokat, verje habosra a vajat. Egyenként adja a vajhoz a tojássárgákat, majd adja a vajat és a tojássárgákat a krumplihoz. Keverje a masszához...

Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

Verje fel a tojássárgákat és a cukrot habos keverékké. Keverje bele a mascarponét és verje tovább kézi robotgéppel addig, amíg a massza szilárd nem lesz. Keverje össze a kávét és a málnalikőrt, és áztassa bennük a a babapiskótákat. Helyezze a krémet, a beáztatott babapiskótát és a...

A parmezános kosárkákhoz: Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a...

Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig....

A megmosott krumplikat törölgesse szárazra, majd csomagolja be őket egyenként olívaolajjal lekent alufóliába. Süsse őket előmelegített sütőben 200 °C  fokon (alsó és felső lángon is) kb. 45-50 percen át. A sütési idő elteltével szúrjon beléjük fogpiszkálót, hogy jól átsültek-e. Vegye ki a krumplikat az alufóliából. Keverje...

Keverje simára a kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt a citromlével, majd keverje a sajtkrémhez a szárított fűszernövényeket, és ízesítse a keveréket paprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Töltse a krémet kicsi üvegekbe. Negyedelje fel a mini paradicsomokat, a retket és egyenlő mennyiségben helyezze el belőlük az...

Morzsolja össze a zsírt a liszttel, majd gyúrja össze a tojással, sóval és vízzel. Fedje le a pitetésztát és pihentesse legalább 2 órán át. A töltelékhez: pirítsa le a felkockázott sertésmájat a kiolvasztott baconszalonna zsírján, majd öntse turmixgépbe, és adja hozzá a felkockázott karajt. Öntse a turmixgépbe...

1. variáció: vaníliás créme brülée Először kis ideig lassú tűzön forralja a tejszínt, a tejet, a magjától kikapart vanília rudat, és hagyja a keverék ízvilágát kicsit összeérni. Verje fel a cukrot és a tojássárgákat habosra, vízfürdő fölött. Apránként adja a tejszínes-tejes keveréket a cukros tojáshoz. Kevergesse folyamatosan a masszát, amíg ráfújással...