Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig....

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb...

A rizst folyó víz alatt alaposan átmossuk; ezt addig ismételjük, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. A főzéshez felforralunk 1/2 l vizet, a rizst beleszórjuk, majd amikor újra forr, kis lángon 10 percig hagyjuk párolódni. Elzárjuk alatta a lángot, és megvárjuk, amíg az összes vizet...

A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket....