Roston sült padlizsán
A padlizsánt megmossuk, és hosszában, kb. 2 cm, vastag szeletekre vágjuk....
A padlizsánt megmossuk, és hosszában, kb. 2 cm, vastag szeletekre vágjuk....
Finom, gyors és könnyű vacsora. Paradicsom szezonban a legjobb!...
A húst a bordacsontok mellett felszeleteljük....
BÁRÁNYBORDA Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium)...
A fűszereket összekeverjük. A halszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, meghintjük a fűszerkeverékkel. Felhevített olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A citromot meghámozzuk, a keserű, fehér héját is levágjuk. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk, a kisült lepényhal tetejére rendezzük, végül meghintjük petrezselyemzölddel. Tetszőleges körettel tálaljuk....
A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és...
A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk. Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük,...
A fogast 2-3 cm-enként beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A hasüregébe töltjük a megmosott, lecsepegtetett rozmaringot és a felkarikázott citromot. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon, oldalanként 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a halat. Közben...
A narancslevet vízzel, cukorral, ecettel és a rozmaringlevelekkel sziruposra főzzük....