Bouillabaisse
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab....
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab....
Az alaplébe morzsoljuk a sáfrányt, majd felmelegítjük. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az összeolvasztott vajon és olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, még néhány percig kevergetjük, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy sisteregve elpárologjon. Ráöntünk 2 merőkanálnyi alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta,...
A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A vízből...
A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra aprítjuk. Alaposan átöblítjük a kékkagylót és kivesszük azokat, amelyek már kinyíltak. Ezután süssük a zöldségeket egy nagyobb lábasban addig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Öntsük fel fehérborral, és adjuk hozzá a hal alaplevet. Adjuk hozzá az összes fűszert...