Kollekció

A parmezános kosárkákhoz: Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a...

Az egész csirkét sóval kívül-belül bedörzsöljük és a combját szorosan a testéhez kötjük, lezárva a belsejét. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 210 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rámorzsoljuk a kakukkfű leveleket. A salátákat félbevágjuk és serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Meglocsoljuk citromlével...

Az oldalast megmossuk, 4 részre vágjuk, majd sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízben félpuhára főzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A krumplit megpucoljuk, hasábokra szeljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket félbevágjuk. A tálat kiemeljük a vízből, az aljára kenjük a...

Először a balzsamecet-redukciót készítjük el. Ehhez a vörösbort a balzsamecethez adjuk, felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a mennyisége a felére nem csökken, és sziruposan sűrű, ragacsos nem lesz. A koktélparadicsomot félbe-, a nektarint cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a...