Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...

A lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomot apróra kockázzuk, a sárgarépát vékony hasábokra, a pórét vékonyra szeljük, a brokkolit kis rózsáira szedjük. A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, az aprított csilit,...

A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket....

A fogast 2-3 cm-enként beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A hasüregébe töltjük a megmosott, lecsepegtetett rozmaringot és a felkarikázott citromot. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon, oldalanként 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a halat. Közben...

Nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, és beletesszük az előkészített polipot. 30 percet főzzük, majd adunk hozzá borsot, citromlevet, beledobjuk az egyik, egészben hagyott vöröshagymát, és készre főzzük a polipot. Közben az alaplében puhára pároljuk a kockákra vágott krumplit, répát, zöldpaprikát és a másik, nagyobb...

Mindenekelőtt alaposan mosd át a libát kívül- és belül egyaránt, majd törölgesd át konyhai törlőkendővel. Ezután először a tölteléket kell elkészítened: ehhez hámozd meg a hagymákat, negyedeld fel az almákat, és távolítsd el a csutkájukat. Ezek után kockázd fel őket. Keverd össze a fentieket a dióval, a...