Boros vaddisznóragu
A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk....
A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk....
A húst kicsontozzuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk....
Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...
A lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomot apróra kockázzuk, a sárgarépát vékony hasábokra, a pórét vékonyra szeljük, a brokkolit kis rózsáira szedjük. A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, az aprított csilit,...
A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket....
A fogast 2-3 cm-enként beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A hasüregébe töltjük a megmosott, lecsepegtetett rozmaringot és a felkarikázott citromot. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon, oldalanként 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a halat. Közben...
A szalonnát hasábokra vágjuk, kipirítjuk, félretesszük....
A báránycsülköt bedörzsöljük sóval, majd szőlőmag olajon körbepirítjuk, kiszedjük a lábosból és félretesszük....
Nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, és beletesszük az előkészített polipot. 30 percet főzzük, majd adunk hozzá borsot, citromlevet, beledobjuk az egyik, egészben hagyott vöröshagymát, és készre főzzük a polipot. Közben az alaplében puhára pároljuk a kockákra vágott krumplit, répát, zöldpaprikát és a másik, nagyobb...
Mindenekelőtt alaposan mosd át a libát kívül- és belül egyaránt, majd törölgesd át konyhai törlőkendővel. Ezután először a tölteléket kell elkészítened: ehhez hámozd meg a hagymákat, negyedeld fel az almákat, és távolítsd el a csutkájukat. Ezek után kockázd fel őket. Keverd össze a fentieket a dióval, a...