Kollekció

A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb cikkelyekre/darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, karamellizáljuk rajta a cukrot és a mézet. Hozzáforgatjuk a körtét, 1-2 perc alatt roppanósan puhára pároljuk. A kekszeket tányérra sorakoztatjuk, mindre falatnyi sajtot és körtét helyezünk. Mungóbabcsírával díszítve tálaljuk....

Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, ​a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal,​ ​majd​ ​sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk​​, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a​ ​1/2 cm-es szeletekre...

2 nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartunk. A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a babot, ízesítjük pici sóval és borssal, és pár percig rotyogtatjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a sütőben lévő tányérokra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a megtisztított...

Kis tepsit kibélelünk alufóliával, beletesszük az olívaolajjal körbekent paprikákat. Hegyes késsel 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne robbanjanak szét sütés közben, és grill fokozaton kb. 15 percig sütjük, közben egyszer megforgatjuk. A mártáshoz a tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel alaposan elhabarjuk, és gőz fölött, kézi habverővel krémes,...

Késes aprító táljába borítjuk a lisztet, a darabokra vágott vajat és a sót. Robotgéppel vagy kézzel morzsalékos állagúvá dolgozzuk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és az egészet homogén tésztává dolgozzuk. Legalább 1/2 órát pihentetjük. A sütőformát alaposan kivajazzuk. A tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra...

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb...

A megtisztított gombákat egyforma méretűre vágjuk, sózzuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk. Egy vastag falú edényben evőkanálnyi vajat két evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított sonkahagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük...

A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, rátesszük a rizst és átforrósítjuk. Felöntjük a bor felével és felforraljuk. Ezután váltakozva hozzáöntve az alaplevet és a bort, állandó keverés mellett készre főzzük. Legvégül hozzáadjuk a tintahaltintát és vajat. A kecsegefilét besózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a...

A borjúkarajt megtisztítjuk, lehártyázzuk. Bedörzsöljük sóval és bekenjük olajjal. Forró serpenyőben körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben, vastagságtól függően, 10-15 perc alatt készre sütjük. Mialatt sül elkészítjük a spagettit. A tejszínt, a tojás sárgájával, a parmezánnal és egy kevés sóval felverjük. A spagettit, forrásban lévő sós...