A sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 4-6 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a szélüket késsel fellazítjuk, és gyors mozdulatokkal kis tálkák hátára nyomkodjuk. Kihűlés után a sajtkosarak megtartják a formájukat. Tálaláskor mindegyikbe salátalevelet, rózsaformára feltekert sonkát,...

A dinnyét kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, a héját eltávolítjuk. Néhány darab dinnyehúst félreteszünk a tálaláshoz, a többit a fehérborral és a merlot-val turmixgépben pépesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. Alaposan lehűtjük. Tálalás előtt a sonkát kevés olivaolajon ropogósra sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, és kisebb...

Kis tepsit kibélelünk alufóliával, beletesszük az olívaolajjal körbekent paprikákat. Hegyes késsel 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne robbanjanak szét sütés közben, és grill fokozaton kb. 15 percig sütjük, közben egyszer megforgatjuk. A mártáshoz a tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel alaposan elhabarjuk, és gőz fölött, kézi habverővel krémes,...

A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A vízből...