A pulykát kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A bőrét óvatosan elválasztjuk a hústól, és a vajat belemasszírozzuk. A birs magházát eltávolítjuk, a húsát kockákra vágjuk, és a pulyka hasába tesszük. Sütőzacskóba csúsztatjuk, ha maradt vaj, azt is mellé dobjuk, és beleöntjük a pezsgőt. Az egészet sütőtálba igazítjuk,...

A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet...

A tészta hozzávalóiból késes robotgéppel vagy kézzel rugalmas tésztát gyúrunk, folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle, és kibéleljük velük a zsiradékkal kikent kosárkaformákat. Villával mindet megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük (10-12...