Morzsolja össze a zsírt a liszttel, majd gyúrja össze a tojással, sóval és vízzel. Fedje le a pitetésztát és pihentesse legalább 2 órán át. A töltelékhez: pirítsa le a felkockázott sertésmájat a kiolvasztott baconszalonna zsírján, majd öntse turmixgépbe, és adja hozzá a felkockázott karajt. Öntse a turmixgépbe...

Reszelje le, majd csavarja ki a nyers burgonya levét, a főtt burgonyát pedig törje át. Keverje össze a nyers és főtt burgonyát, adja hozzá a tojást és a tejszínt. Keverje hozzá a zöldségeket és a fűszernövényeket. Alaposan keverje össze a hozzávalókat, ízesítse sóval, borrsal, szerecsendióval. Öntse a masszát kis...

A meghámozott burgonyákat sós vízben főzze puhára. Öntse le a főzővizet, és hagyja a gőzben szárazra hűlni, majd pürésítse finomra. Válassza ketté a tojásokat, verje habosra a vajat. Egyenként adja a vajhoz a tojássárgákat, majd adja a vajat és a tojássárgákat a krumplihoz. Keverje a masszához...

1. variáció: vaníliás créme brülée Először kis ideig lassú tűzön forralja a tejszínt, a tejet, a magjától kikapart vanília rudat, és hagyja a keverék ízvilágát kicsit összeérni. Verje fel a cukrot és a tojássárgákat habosra, vízfürdő fölött. Apránként adja a tejszínes-tejes keveréket a cukros tojáshoz. Kevergesse folyamatosan a masszát, amíg ráfújással...

 BÁRÁNYBORDA Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium)...

Késes aprító táljába borítjuk a lisztet, a darabokra vágott vajat és a sót. Robotgéppel vagy kézzel morzsalékos állagúvá dolgozzuk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és az egészet homogén tésztává dolgozzuk. Legalább 1/2 órát pihentetjük. A sütőformát alaposan kivajazzuk. A tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra...

A borjúkarajt megtisztítjuk, lehártyázzuk. Bedörzsöljük sóval és bekenjük olajjal. Forró serpenyőben körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben, vastagságtól függően, 10-15 perc alatt készre sütjük. Mialatt sül elkészítjük a spagettit. A tejszínt, a tojás sárgájával, a parmezánnal és egy kevés sóval felverjük. A spagettit, forrásban lévő sós...