Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át. Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket,...

ELKÉSZÍTÉS: Vizet forralunk a tésztafőzéshez, megsózzuk, és a spagettit „al dente”, azaz roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A kagylókat szűrőbe tesszük, folyó vízzel lemossuk, és lábasba tesszük. Hozzáöntünk 1 merőkanál tésztafőző vizet, a bort, lefedjük, és erős tűzön addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak (kb. 5-10...

ELKÉSZÍTÉS: A kagylókat folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, kefével megdörzsöljük, közben eltávolítjuk a szakállkáit. A nyílt kagylókat eldobjuk, ezeket nem szabad elfogyasztani. Kevés vizet (kb. 2,5 dl) forralunk, és a kagylókat fedő alatt kb. 6-8 percig főzzük. Az edényt közben többször megrázzuk, majd a kagylókat...

ELKÉSZÍTÉS:  A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk. A garnélafarkat félretesszük. A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk,       apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A chilit megmossuk, kimagozzuk, összevagdaljuk. A vajat felmelegítjük, rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét,...

ELKÉSZÍTÉS: A főzőléhez a répát és a hagymát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük. A citromot alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 5 liter vizet egy nagy edényben, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket, és 30 percig főzzük. Közben a mártáshoz a tojássárgájákat a konyakkal, a...

  ELKÉSZÍTÉS: A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2...

  ELKÉSZÍTÉS: A mazsolát megmossuk, vízbe áztatjuk. A zellert megtisztítjuk, felaprítjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, kevergetve megkapatjuk rajta a zellert, 2 gerezd fokhagymát, a bazsalikomot. Hozzáöntjük a paradicsomot, kissé szétnyomkodjuk. Kevergetve, lassú tűzön...

A halat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a zöldfűszerekkel, az olajjal. A halat nagyobb kockákra vágjuk, és a fűszeres lébe keverjük. Fél órát állni hagyjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. A halkockákat váltakozva nyársra húzzuk a...

  A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe-négybe vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntünk rá. Összefőzzük. Közben a busát megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk....

  A pontyfilét megmossuk, formásra vágjuk, sűrűn beirdaljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a vajon átforgatjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel. Amíg a rizs fő, a hagymát megtisztítjuk, félcentisre karikázzuk, meglisztezzük. A...