Pirítsa meg a marhahúst, enyhén sózza-borsozza, majd süsse a sütőben kb. 12 percen át 120 °C fokon. Az óriás rákokat is pírítsa meg egy serpenyőben, és enyhén sózza meg őket. Szaggasson vagy vágjon ki körszeleteket a toast kenyérből és enyhén pirítsa meg őket a sütőben, vagy...

Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a...

A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregét megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával. Beletesszük az egyik megpucolt, gerezdjeire szedett narancsot, a vajat, a negyedelt vöröshagymát és a fokhagymát. Kívülről a bőrét meghintjük a sáfrányos sóval, és a húst nagyobb méretű sütőzacskóba csúsztatjuk. Mellé tesszük a másik, felszeletelt narancsot,...

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és 100 ml vizet. Krémes állagúra turmixoljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjéből félreteszünk egy fél maréknyit. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Egy wok serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit....