Morzsolja össze a zsírt a liszttel, majd gyúrja össze a tojással, sóval és vízzel. Fedje le a pitetésztát és pihentesse legalább 2 órán át. A töltelékhez: pirítsa le a felkockázott sertésmájat a kiolvasztott baconszalonna zsírján, majd öntse turmixgépbe, és adja hozzá a felkockázott karajt. Öntse a turmixgépbe...

A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A vízből...